Hírzóna

Tizenhétből egy-ez lesz az ország karácsonyfája

Tizenhétből egy-ez lesz az ország karácsonyfája

Kibédi Péter
2023. november 9., csütörtök
Tizenhétből egy-ez lesz az ország karácsonyfája

Már év elejétől folyamatosan érkeztek a felajánlások az ország minden tájáról az Országgyűlés Hivatalához. A beérkezett fényképek alapján idén 17 fenyőfát a helyszínen is megvizsgáltak munkatársaink és alapos mérlegelés után döntöttek az ország karácsonyfáját megtestesítő fenyőfa Kossuth téri felállításáról - írja a parlament.hu.

A kiválasztáskor a megfelelő nagyság és arányos forma, a kellően dús lombozat mellett a szakembereinknek olyan technikai szempontokat is figyelembe kellett venniük, mint a megközelíthetőség, az elektromos vezetékek közelsége, az emelődaru és a szállítójármű helyigénye valamint az utaztatás viszontagságainak – kivágás, emelés, rögzítés – elviselése. Mindezen tényezők együttes mérlegelésével 

idén a választás egy hajdúszoboszlói fenyőfára esett, amelyet 1983-ban ültetett tulajdonosa, és az eltelt negyven esztendő alatt hozzávetőleg 24,5 méteresre nőtt, törzsátmérője 80 cm, súlya pedig több mint 5 tonna.

 

A hatalmas fenyő egyelőre Hajdúszoboszlón várja, hogy a fővárosba szállítsák
Forrás: parlament.hu

Tavaly a Heves vármegyei Apcról érkezett az ország karácsonyfája, egy 18 méteres ezüstfenyő.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.