Hírzóna

Szürkés, borult idővel indul a hét

Szürkés, borult idővel indul a hét

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 27., hétfő
Szürkés, borult idővel indul a hét

Továbbra is mozgalmas marad a légkör, sőt, ha lehet ilyet mondani, tovább fokozódik a légköri dinamika. Gyakran fordul elő csapadék, emellett rendkívüli hullámzásba kezd a hőmérséklet.

 

 

Többnyire erősen felhős vagy borult időre van kilátás, de késő délelőttig lehetnek még kevésbé felhős tájak, illetve időszakosan elvékonyodik a felhőtakaró. Helyenként előfordulhat hószállingózás, északnyugaton néhol havas eső is, de napközben az északkeleti harmad kivételével esőre vált át a csapadék típusa. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet kora délután 0 és +8, késő este -1 és +5 fok között várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.