Hírzóna

Sorban szállítják el az embercsempészek által hátrahagyott autóroncsokat (FOTÓK)

Sorban szállítják el az embercsempészek által hátrahagyott autóroncsokat (FOTÓK)

Már elérhetőek az elszállított autóroncsok adatai.

Kibédi Péter
2023. november 22., szerda
Sorban szállítják el az embercsempészek által hátrahagyott autóroncsokat (FOTÓK)

Már elérhetőek az elszállított autóroncsok adatai.

 

Ahogy azt megírtuk, rekordgyorsasággal történt előrelépés a Homokhátságon, az embercsempészek által hátrahagyott autóroncsok ügyében. Múlt héten jelent meg az a kormányrendelet, ami szabályozza az autók elszállítását, a folyamat csütörtökön indult, az első autókat kedden már elszállították Mórahalom mellől.

Az első autó amit elszállítottak a Homokhátságról (Fotók: SzegedMa.hu)

 

A jogszabály szerint a kormányhivatal munkatársai a járműveken értesítést helyeznek el, majd négy nap leteltével az autókat egy központi telephelyre szállítják. Az első autók elszállításával egy időben a vármegyei kormányhivatal oldalán megjelent az a lista, ahol a járművek alvázszámát, illetve - amennyiben ismert - motorszámát és rendszámát teszik közzé. Ha három hónapon belül nem jelentkezik érte a tulajdonosuk, az autókat értékesíthetik. Az ezért befolyt összeget -az elszállítási és tárolási költséget levonva - az értékesítést követő kilenc hónapon belül a tulajdonos kaphatja meg. 

A megjelent adatok alapján az első napon nyolc autót szállítottak el a Homokhátságról.

Az autók elszállítása egyáltalán nem egyszerű, a sajtó képviselői előtt trélerre rakott első autóval közel negyedórát bajlódtak a szakemberek, ahogy azt videókban is láthatják.

 

Van véleménye erről? Írja meg nekünk közösségi oldalunkon vagy a velemenyszegedma@mediaworks.hu e-mail címre.

Legegyszerűbb és a leggyorsabb az autóút mellett hagyott roncsok elszállítása lesz, ezzel a közvetlen balesetveszély is megszüntethető a Homokhátság útjain. Az erdőkben, mezőkön hátrahagyott autókkal már sokkal nehezebb boldogulni a terepviszonyok miatt. Információink szerint van olyan roncs, ami fejjel lefelé egy víztározóban „várja” az elszállítást. Arról, hogy milyen terepviszonyok között és milyen állapotban lévő autókkal kell megbirkóznia az elszállítást végzőknek, beszédes képeket tudunk mutatni.
 

 

Bár egyelőre pontosan nem lehet tudni, hogy pontosan hány autót kell elszállítani a Homokhátságról, de a legoptimistább becslések szerint is legalább háromszáz roncs van szanaszét hagyva, de akadnak, akik ötszázra teszik ezt a számot. Az elszállítás folyamatos és gyors ütemben zajlik, de valószínűleg így is hónapokat vesz igénybe.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.