Hírzóna

Karácsonyra megérkezhetnek a befagyasztott pénzek Magyarországra

Karácsonyra megérkezhetnek a befagyasztott pénzek Magyarországra

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 9., csütörtök
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala
Karácsonyra megérkezhetnek a befagyasztott pénzek Magyarországra

Nem kizárt, hogy a Bizottság feloldja azoknak a befagyasztott pénzeknek egy részét, amelyeket eddig visszatartott – írta meg a Handelsblatt. A brüsszeli tudósító, Carsten Volkery szerint a magyar miniszterelnök azért blokkolja az Ukrajna számára szánt segélyt, hogy megszerezhesse a Magyarország elől visszatartott forrásokat. 

 

 

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala. 

Most azonban az Unió mégis közel állhat ahhoz, hogy teljesítse Orbán legfőbb kívánságát, vagyis átutalja a visszatartott alapok egy részét. 

A lap szerint az ügyben az Unió hitele foroghat kockán, szám szerint 110 milliárd euró. A kérdés, hogy képes-e érvényt szerezni az általa kitűzött jogállami elveknek, vagy hagyja, hogy a magyar kormányfő akarata érvényesüljön. A többi tagállam megint Orbán Viktor jóváhagyására szorul, hogy meg lehessen szavazni az Ukrajnának szánt 50 milliárdos segélycsomagot - írja a Mandiner 

Az uniós hivatalos álláspont az, hogy az utalások csak akkor indulnak meg, ha mindkét ország bevezette a kívánt igazságügyi változtatásokat. Azonban valószínűleg a politikai szempontok döntenek majd a végén. 

„A tagállamok számára jelenleg a legfontosabb, hogy megszavazzák az Ukrajnának szánt segélyt, így nagy az esély arra, hogy Orbán Viktor karácsonyra milliárdos meglepetésben részesülhet” – összegezte Carsten Volkery, a Handelsblatt brüsszeli tudósítója.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.