Hírzóna

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás

Márton Andrea
2023. november 16., csütörtök
Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás

Marad a napos, gyönyörű időjárás, csapadékra sem kell számítani Szegeden.

 

Reggel, kora délelőtt még előfordulhatnak párás, ködös tájak, majd többnyire gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű többórás napsütéssel, északkeleten elvétve záporokkal. Késő délutántól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon, valamint az északi területeken helyenként előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, déli szél megélénkül, estétől a Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 10 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A nedves, párás időben könnyebben terjednek a cseppfertőzéssel fertőző vírusok, ezért nő meg ilyenkor a légúti megbetegedések száma. Különösen fontos a fertőzések elleni védekezés, a fokozott higiénia - írja a Köpönyeg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.