Hírzóna

Enyhe melegfronti hatással érkezik a kellemes őszi idő

Enyhe melegfronti hatással érkezik a kellemes őszi idő

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 9., csütörtök
Enyhe melegfronti hatással érkezik a kellemes őszi idő

 

Csütörtökön átmenetileg megnyugszik felettünk a légkör, de pénteken ismét hullámzó frontrendszer okozhat sokfelé esőt, záporesőt. A hétvégén is marad a változékony időjárás. A pára- és ködfoltok feloszlását követően napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Napközben a déli szelet többfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. Késő estére többnyire 5 és 11 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.