Hírzóna

Elkezdődött a törpeharcsa-állományok gyérítő halászata

Elkezdődött a törpeharcsa-állományok gyérítő halászata

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 14., kedd
Elkezdődött a törpeharcsa-állományok gyérítő halászata

A Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének halászati csoportja november 13-tól megkezdte az idegenhonos törpeharcsa faj gyérítő halászatát.

Fotó: HECSMSZ

 

Az érintett vízterületek:

  • Atkai Holt-Tisza
     
  • Maty-éri víztározó
     
  • Mártélyi Holt-Tisza 

 

Felhívjuk az horgászok figyelmét, hogy a következő időszakban -  2023. november 13-tól kezdve az állóvizek befagyásáig - a HECSMSZ halgazdálkodása alá tartozó holtágakon (Atka, Maty-ér, Mártély) ökológiai halászat veszi kezdetét; a vizekben nagy tömegben előforduló (túlszaporodott) törpeharcsa állomány gyérítése céljából - írják a szövetség honlapján.

A halászati munka során kizárólag az inváziós törpeharcsa fajok egyedei kerülnek kifogásra; a csapdába kerülő egyéb őshonos halak minden esetben visszahelyezésre kerülnek! 

 

Kérik, hogy a jelzett kitűző karók között lévő törpeharcsa-varsák közelében lehetőleg ne tartózkodjanak, a szerszámokhoz semmi esetben se nyúljanak!

Hozzátették: a varsák felnézése a vízhőmérséklet és a zsákmány mennyiség-figyelembevételével, rendszeresen kerülnek ellenőrzésre. A felnézések és a rakodások időpontjairól az érintett vízterületeken szolgálatot ellátó hivatásos halőröktől kaphatnak információt.

Borítókép: HECSMSZ

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.