Hírzóna

A magyar és szerb oldalon is fogtak el migránsokat és embercsempészeket

A magyar és szerb oldalon is fogtak el migránsokat és embercsempészeket

Kovács György
2023. november 27., hétfő
Fotó: MTI/Vadnai Szabolcs
A magyar és szerb oldalon is fogtak el migránsokat és embercsempészeket

Határrendészeti szempontból a vasárnapi nap eseménytelenül telt Magyarországon, szombaton azonban Röszke közigazgatási területén két migráns csoportot is feltartóztattak a hatóságok, összesen 9 főt. Szintén szombaton, a Zala vármegyei Lenti közigazgatási területén két német honosságú járművet állítottak meg a rendőrök. A személygépkocsikban 12, magukat albán és orosz állampolgárnak valló illegális bevándorlók tartózkodtak. A két orosz állampolgárságú sofőr ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Szabadkán migránsokat szállásoltak és bevándorlókkal való prostitúcióra kényszerítettek lányokat

Pénteken őrizetbe vettek egy 30 és egy 34 éves szabadkai lakost is, őket azzal gyanúsítják, hogy lányokat futtattak. A két férfi, kihasználva a lányok nehéz anyagi helyzetét, pénzért az illegális migránsokkal való szexuális kapcsolatra kényszerítette őket – közölte a szerb belügyminisztérium. A Pannon RTV információi szerint mindketten egy hónapig előzetesben maradnak, mert további bűncselekmények is vannak a rovásukon, egyebek között az is, hogy az elmúlt hat hónapban pénzért szállást adtak illegális migránsoknak.

 

Vajdaságban már 6601 migránst fogtak el

Az október 27-én elindított, az illegális migráció visszaszorítását célzó akció kezdete óta 6601 illegális migránst találtak. A terület alapos átkutatása során 31 darab automata puskát, 12 pisztolyt és 3227 darab különböző kaliberű lőszert találtak. Több száz rendőr 156 803 járművet ellenőrzött, és az akció során 277 személyt vettek őrizetbe különböző bűncselekmények miatt. A szerb belügyminisztérium tagjai – északon kívül – az ország déli részén is fokozott ellenőrzést folytatnak, megakadályozva a Bulgáriából és Észak-Macedóniából érkező illegális migránsok belépését. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.