Hírzóna

Még idén emelkedhet ismét a minimálbér és a garantált bérminimum

Még idén emelkedhet ismét a minimálbér és a garantált bérminimum

2023. október 31., kedd
Még idén emelkedhet ismét a minimálbér és a garantált bérminimum

Már december elsejével emelkedhet a minimálbér és a garantált bérminimum összege - számolt be róla Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az M1-en, aki szerint a minimálbér 15 százalékos emelését mindhárom fél elfogadja, leginkább a garantált bérminimum 10 százalékos emelését övezi még vita.

Olyan javaslat van a kormány asztalán a munkaadók és a munkavállalók jóvoltából, amellyel előrehoznák december elsejére a két bérelem, az emelt minimálbér és a garantált bérminimum kifizetését. Ezzel a leghátrányosabb helyzetűeket tudnánk kompenzálni – jelentette ki az államtitkár.

Mivel idén a minimálbér január elsejétől 232 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig 296 400 forintra emelkedett, így egy 15 és 10 százalékos emeléssel a kötelező legkisebb munkabér 266 ezerre, míg a szakmunkás-minimálbér 326 ezerre emelkedne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.