Hírzóna

Jön a fűtési szezon, marad a rezsicsökkentés

Jön a fűtési szezon, marad a rezsicsökkentés

2023. október 20., péntek
Jön a fűtési szezon, marad a rezsicsökkentés

A most kezdődő fűtési szezonban is marad a rezsicsökkentés a magyar családoknak, akiket már 2013 óta segítenek ezzel - mondta Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Mint elmondta,

földgáztárolók töltöttsége a fűtési szezonra elérte a 97 százalékot. Ha hidegebb tél lenne, akkor is lesz elegendő gáz, az ország tárolókapacitásai jelentősek

- mondta.

Hozzátette, hogy a tárca energetikai fórumsorozatot indít a kistelepülések önkormányzatainak, ezek célja a kistelepülések versenyhátrányának csökkentése, energiahatékonyságuk növelése. A Győr-Moson-Sopron vármegyei Bágyogszováton volt az első ilyen fórum, hétről-hétre minden vármegyébe eljutnak - ismertette.

Kiemelte, hogy

a kormány biztosítani tudja a rezsivédelmi alapot, az önkormányzatok energiaköltségeit pedig az idén 76 milliárd forinttal támogatta.

Hozzátette, hogy a jövő évi költségvetésben az önkormányzatok rezsiterheit ennél is nagyobb összeggel, 83 milliárd forinttal kívánja segíteni a kormány.

Az energiaválság idején a kormány senkinek sem engedte el a kezét - közölte az államtitkár, hozzátéve: a magyar családokat úgy védi a kormány, hogy fenntartotta a rezsicsökkentett sávot, aminek révén az unió legalacsonyabb gáz- és áramárait fizetik az érintettek. Koncz Zsófia a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy az energiaválságban a vállalkozásokat is segítették, számos energiamegtakarítást eredményező beruházást támogattak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.