Hírzóna

Elképesztő képsorok a Gázai övezetről - Ferenc pápa az erőszak leállítását sürgette

Elképesztő képsorok a Gázai övezetről - Ferenc pápa az erőszak leállítását sürgette

2023. október 11., szerda
Elképesztő képsorok a Gázai övezetről - Ferenc pápa az erőszak leállítását sürgette

Továbbra is intenzíven zajlanak a fegyveres hadműveletek, a tel-avivi magyar nagykövetség dolgozóinak is rendszeresen óvóhelyre kell vonulniuk. A konzuli védelemre jelentkezőket kétóránként tájékoztatják a biztonsági helyzetről és az ország elhagyásának lehetőségeiről. Mint azt megírtuk, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újabb öt magyar állampolgár kimenekítéséről számolt be.

Az ügyben Ferenc pápa a mai napon ismét megszólalt,

A Közel-Keletnek nem háborúra, hanem békére van szüksége."

Hangsúlyozta, hogy továbbra is fájdalommal és aggodalommal kíséri az Izraelben és a palesztin területeken zajló eseményeket. Imádkozik azokért a családokért, akik számára egy ünnepnap gyásznappá változott. Továbbá a túszok szabadon engedését kérte.

Hozzátette, a támadást elszenvedő félnek joga van védekezni, de

nagyon aggódom a teljes ostrom miatt, melyben Gázában a palesztinok élnek, ahol szintén sok ártatlan áldozat volt. A terrorizmus és a szélsőséges fellépés nem segít megoldást találni a konfliktusban izraeliek és palesztinok között, csak a gyűlöletet, az erőszakot, a bosszút táplálja, és mindkét fél számára szenvedést okoz."

Ferenc pápa már korábbi, vasárnapi beszédében is az erőszak leállítását sürgette Izraelben és a palesztin területeken.

Képek: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.