Hírzóna

Meghalt a tunéziai származású brüsszeli terrorista

Meghalt a tunéziai származású brüsszeli terrorista

2023. október 17., kedd
Meghalt a tunéziai származású brüsszeli terrorista

Mint arról hétfő este beszámoltunk, egy iszlamista két svéd fociszurkolóval végzett, egyet pedig megsebesített Brüsszelben. Azóta kiderült, egy 45 éves tunéziai migráns volt az elkövető, aki az elkövetés és a menekülés közben is Allahu Akbart kiáltozott.

Az elkövető, Abdesalem L. a lövöldözés után a King Baudouin Stadion felé vette az irányt, ahol a belga és a svéd válogatott játszott éppen, emiatt órákig nem hagyhatták el a szurkolók a helyszínt.

A hajtóvadászat egészen reggelig tartott, amikor Brüsszel Schaerbeek negyedében lévő kávézóban rajtaütöttek. A kialakult tűzharcban megsérült a terrorista, kórházba szállítása után pedig elhunyt.

Már Tunéziában is elítélték

A férfi 2019-ben folyamodott menedékkérelemért, azonban ezt 2020-ban elutasították. Az elmúlt három évben eltűnt a hatóságok elől, mint utólag kiderült, Schaerbeek városrészben élt illegálisan.

https://szegedma.hu/2023/10/terror-brusszel-migracio-iszlam

„Gondolataink és imáink az áldozatok családjaival vannak”

– írta az esettel kapcsolatban X közösségi oldalán Orbán Viktor. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.