Hírzóna

Szijjártó Péter: terrortámadás érte ma hajnalban Izraelt

Szijjártó Péter: terrortámadás érte ma hajnalban Izraelt

2023. október 7., szombat
Szijjártó Péter: terrortámadás érte ma hajnalban Izraelt

Rakéták tucatjait lőttékIzraeldéli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, a mentők beszámolói szerint többen megsebesültek - jelentette a helyi média. Rakétatalálat érte a Gázai övezettel északon szomszédos városokat, Askelont és Javnét, sebesültekről számolt be azizraeli közszolgálati csatorna helyi idő szerint reggel fél hétkor kezdődött nagyszabású palesztin rakétatámadásban.

Az övezet szomszédságában élőket felszólították, hogy tartózkodjanak az óvóhelyek közelében, mert attól tartanak, hogy Gázából behatoló terroristák jutottakIzraelterületére. A miniszterelnöki hivatal jelentette, hogy a közeli órában rendkívüli biztonsági tanácskozást hívtak össze a tel-avivi főhadiszálláson.

"Brutális terrortámadás érte ma hajnalban Izraelt" -írta közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Bejegyzésében hangsúlyozta, hogy hazánk a leghatározottabban elítéli a brutális támadást.

"Elismerjük Izrael önvédelemhez fűződő jogát, s őszinte együttérzésünkről biztosítjuk Izrael kormányát és az izraeli népet az őket ért veszteségek miatt. Izraeli kollégámat biztosítottam Magyarország támogatásáról és együttérzéséről"

-írta a külügyminiszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.