Hírzóna

Újabb hatalmas hazugság futott végig a baloldali sajtón

Újabb hatalmas hazugság futott végig a baloldali sajtón

2023. szeptember 7., csütörtök
Újabb hatalmas hazugság futott végig a baloldali sajtón

Egy bolond százat csinál - szól a mondás, amely tökéletesen helytáll a baloldali média esetében. A HVG-nek forrásmegjelölés nélkül sikerült egy bődületesen nagyot hazudnia, amit tényellenőrzés nélkül átvett tőle többek között a 444, 24.hu, Portfolio, Magyar Hang, Klubrádió, Mfor, Napi.hu, Nyugati Fény, Hírklikk és az RTL is.

A cikkek arról szóltak, hogy kirúgták Szijjártó Péter állítólagos keresztapját, Virág Istvánt a MÁV vezetőségéből, csakhogy a miniszter keresztapja a valóságban Szijjártó Gábor, aki egy Almásfüzitőn élő nyugdíjas, egykori gyári munkás.

Ezt követően pedig a MÁV közleményéből kiderült, hogy Virág István kirúgása is hazugság:

„Ma pontatlanul jelent meg és több médium is tévesen idézte, hogy a MÁV vezetésében két vezérigazgató-helyettes felmentését kezdeményezte volna a tulajdonos.

A valóság ezzel szemben az, hogy az értesülés csak Bádonfainé Szikszay Erzsébet, gazdasági vezérigazgató-helyettes esetében helytálló. Virág István vezérigazgató-helyettes bár elérte a nyugdíjkorhatárt, aktív szolgálatát nem fejezi be”
- közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Borítókép: Fehim Demir / EPA / MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.