Hírzóna

Návai Anikót kizárták a Golden Globe szavazói közül

Návai Anikót kizárták a Golden Globe szavazói közül

2023. szeptember 27., szerda
Návai Anikót kizárták a Golden Globe szavazói közül

Návai Anikó rendszeresen szállítja a sztárinterjúkat Hollywoodból, azonban most kirúgták a Golden Globe mögött álló szervezettől két kollégájával együtt. A Los Angelesben élő magyar újságíró évtizedek óta a Hollywoodi Külföldi Újságírók Szövetségének (HFPA) volt a tagja. A Golden Globe azonban új tulajhoz került, és ők megválnak a magyar újságírótól.

A Deadline írta meg, hogy Návai Anikón kívül egy egyiptomi, valamint egy bangladesi újságíró is az elbocsátottak között szerepel. Mindhárom személy ellen vizsgálat folyt a társaság magatartási kódexének megszegése ügyében. A vizsgálat azt követően kezdődött el, hogy panaszt emeltek ellenük.

A magyar újságíró legutóbb akkor került a külföldi és a hazai sajtó célkeresztjébe, amikor kiderült, hogy a Nők Lapja számára készített és címlapon leközölt Scarlett Johansson interjú nem vals tartalom, hiszen Návai korábbi beszélgetésekből ollózta azt össze. Nem elég maga a hamisítás ténye, de Johansson több más hollywoodi sztárral együtt kijelentette azt, hogy a jövőben nem lesz hajlandó nyilatkozni a HFPA újságíróinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.