Hírzóna

Lázár János: Busszal vagy vonattal, de mindenkit célba juttatunk

Lázár János: Busszal vagy vonattal, de mindenkit célba juttatunk

2023. augusztus 14., hétfő
Lázár János: Busszal vagy vonattal, de mindenkit célba juttatunk

A Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium 10 mellékvonal bezárásról döntött augusztus 1-jétől. A miniszter a facebook oldalán így kommentálta a döntést:

Senkit nem hagyunk ott. Busszal vagy vonattal, de mindenkit célba juttatunk.

A 10 mellékvonalon bevezetett vonathelyettesítő buszközlekedés egy próba. Lesz egy körülbelül féléves átfutási ideje, aztán decemberben kiértékeljük” - fogalmazott a miniszter.

Az Újszeged-Mezőhegyes vonalon napi egyetlen pár BZ-típusú motorvonat járt, a borzasztó állapotban lévő pályán a vonat nagyon lassan tudott haladni, a megállók és vasútállomások eléggé messze vannak a települések központjától így emiatt is kevesen használták, a pótlóbuszos megoldás ezért lehet kellemesebb a közlekedőknek, mert a települések központjában állnak meg és a májusban bevezetett országbérlet és vármegye bérlet is érvényesek rájuk.

A miniszter által meghatározott decemberi dátum azért fontos, mert a következő menetrendet akkor fogja a MÁV bevezetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.