Hírzóna

Ismét milliós rezsitámogatást kérnek a szegedi intézmények az önkormányzattól

Ismét milliós rezsitámogatást kérnek a szegedi intézmények az önkormányzattól

2023. augusztus 29., kedd
Ismét milliós rezsitámogatást kérnek a szegedi intézmények az önkormányzattól

Egy hónap eltetltével ismét hozzányúlhatnak Szegeden az energiaválság miatt kialakított költségvetés tartalékkerethez.

A Szegedi Közlekedési Kft. csaknem 94 millió, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény mintegy 98 millió forintos támogatást kért a helyi önkormányzattól a megnövekedett energiaköltségek miatt.

A támogatásról szerdai ülésén dönt majd a képviselő-testület Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága.

Legutóbb augusztus elején kellett hozzányulni a költségvetési tartalékkerethez, amelyet a közgyűlés még februárban hozott létre 8 milliárd 15 millió forintos főösszeggel, hogy ha szükséges, évközben is meg tudják oldani az energiaköltségek drasztikus emelkedése okozta hiányt.

https://szegedma.hu/2023/08/millios-rezsitamogatast-kernek-a-szegedi-intezmenyek-az-onkormanyzattol

Mint azt korábban megírtuk, az önkormányzati tartalék mellett is többször érkezett miilliós kormányzati rezsitámogatás Szegedre. Így például az éve elején a kormány Szeged városa, a tízezer fő fölötti települések közötti sorban a harmadik legnagyobb összeget, 1 299 504 290 forint közvetlen állami támogatást kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.