Hírzóna

Sikeresen elindult az online árfigyelő rendszer - nagy az érdeklődés

Sikeresen elindult az online árfigyelő rendszer - nagy az érdeklődés

2023. július 5., szerda
Sikeresen elindult az online árfigyelő rendszer - nagy az érdeklődés

Az elsődleges cél a családok védelme, támogatása. A szankciós infláció mielőbbi letöréséhez szeretnék a piaci versenyt fokozni és ezáltal lejjebb szorítani az árakat. A terv működik: már az első napok alapján megfigyelhető, hogy több áruházlánc több termék esetében határozott árcsökkentést eszközölt.

A kormány intézkedése értelmében, miszerint augusztus 1-től 10 százalékról 15 százalékra emelkedik a kötelező akciózás, csak tovább húzhatja lefelé az árakat a szaktárca szerint. Hiszen ezt a döntést kiterjesztik a korábbi árstoppos termékekre olyan feltételek mellett, hogy a kedvezményt a beszerzési árhoz viszonyítva kell biztosítani heti szinten legalább két termékfajta esetében.

A rendszer tartalmaz egy térképet is, amellyel könnyen megtalálhatók a közelünkben lévő üzletek. Az oldalon a keresőmező alatt egy olyan menü is elérhető, amelyben kategóriákra bontva lehet böngészni a termékeket. Külön menüpontot kaptak:

  • tejtermékek, sajt, tojás;
  • hús, felvágott;
  • zöldség, gyümölcs;
  • kenyérfélék és
  • a tartós élelmiszerek.

Az első két napban mintegy kétszázezren tájékozódtak az árfigyelő rendszerében nyilvántartott 62 termékkategória árairól.

Ide kattintva kezdheti meg a böngészést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.