Hírzóna

Orbán Viktor a paraguayi államfővel tárgyalt

Orbán Viktor a paraguayi államfővel tárgyalt

2023. július 18., kedd
Orbán Viktor a paraguayi államfővel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden Brüsszelben tárgyalt Mario Abdo Benítezzel, Paraguay elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A két vezető a világpolitikai helyzetről, az ukrajnai háborúról és következményeiről, valamint a konzervatív politika szerepéről és lehetőségeiről tárgyalt.

Orbán Viktor kifejtette: Európában szinte egyedülálló módon Magyarország az alapvető értékek talaján áll, vallja a család, a nemzet és a hit megtartó erejét. Paraguay elnöke elmondta, az országát kormányzó párt ugyanezen értékek alapján dolgozik, és ugyanúgy fontosnak tartják ezen értékek megvédését.

Orbán Viktor és Mario Abdo Benítez egyeztettek a magyar-paraguayi gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok fellendítésének lehetőségeiről is - mondta Havasi Bertalan.

Borítókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.