Hírzóna

Már több száz párnak nyújtottak esélyt a családalapításra

Már több száz párnak nyújtottak esélyt a családalapításra

2023. július 10., hétfő
Már több száz párnak nyújtottak esélyt a családalapításra

Az elmúlt évben az SZTE Reprodukciós Medicina Intézet fertilizációs centrumában csaknem 1400 kivizsgálást hajtottak végre. Több, mint 750 embriótranszfer és közel 180 inszemináció mutatja az intézet eredményességét. Ennek eredményeként már több száz pár kapta meg az esélyt a családalapításra.

Az integráció tette lehetőve, hogy komplex módon a meddőségi ellátásra fókuszáljon az intézet. A terápia és diagnosztika területén az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ biztosít segítséget.

"A Szegedi Tudományegyetem a kormány döntése alapján egy éve vette át a Kaáli Intézet szegedi telephelyét. Azóta megújult, páciensbarát kényelmi szolgáltatásokkal, mindkét nemet érintő prevenciós tanácsadásokkal, széles spektrumú genetikai vizsgálatokkal, az egész régiót magába foglaló, minden egészségügyi intézményt bevonó betegútszervezéssel és szakmai fejlesztésekkel várják a dél-alföldi régió gyermekre vágyó szülőit" tájékoztatott az SZTE közleményében.

Zádori János intézetvezető főorvos részletezte, hogy a 42 év feletti korosztály arányos százaléka emelkedett 2019-hez képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.