Hírzóna

Két évtized után elhagyja pozícióját a szegedi bőrklinika vezetője

Két évtized után elhagyja pozícióját a szegedi bőrklinika vezetője

2023. július 3., hétfő
Két évtized után elhagyja pozícióját a szegedi bőrklinika vezetője

"Arra törekedtem, hogy jó vezető legyek. Éppen ezért a gyermekeim kedvenc sorozatának, az Office-nak a főszereplőjével találtam párhuzamot, hiszen ő mindig nagy munkakedvvel ment dolgozni, imádta a munkahelyét és a beosztottjait, nagy energiával és elszántsággal végezte a dolgát, és nagyon jó akart lenni. Én is így dolgoztam mindig, miközben arra törekedtem, hogy összefogjam a klinikán az oktatási, kutatási, betegellátási és fejlesztési területet úgy, hogy empátiát, toleranciát és konfliktusmenedzsmentet is tanúsítok" - mondta el Kemény Lajos Széchenyi-díjas bőrgyógyász, immunológus és allergológus.

A SZAB Székház tudományos ülésén tartott előadásában kitért a szakmai sikerekre is. Kiemelte, hogy a daganatos betegségek kezelésében (különösen a melanoma esetében) jelentős előrelépések történtek az elmúlt 20 évben, így gyógyszeres terápiával sikerült megfékezniük előrehaladott daganatokat. Hasonlóan hatalmas sikereket tudtak elérni a bőrgyógyászat terén is. A pikkelysömör vagy akár az atópiás ekcéma által sújtott páciensek tömegein voltak képesek segíteni gyógyszeres terápiával, illetve virológiai gyógyszerekkel.

Vezetése alatt a klinika teljesen megújult, illetve egy kutatólaboratóriumot is létrehoztak. Kemény Lajos többek közt a Bőrgyógyászati és Virológiai Szemle főszerkesztőjeként folytatja tovább a munkát.

kiemelt kép: szte.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.