Hírzóna

Forradalmasítja a mesterséges intelligencia a betegellátást

Forradalmasítja a mesterséges intelligencia a betegellátást

2023. július 5., szerda
Forradalmasítja a mesterséges intelligencia a betegellátást

Még gyorsabban halad a betegellátás. A koronavírus járvány alatt átlagosan 10-15 percig tartott egy páciens ellátása, de ezt az időt az új szoftver átlagosan mindössze 1 perce csökkentette. Egyre többen regisztrálnak, jelenleg több mint 37 ezer felhasználó van a rendszerben és 18 ezernél több alkalommal jártak el sikeresen az ellátásban. További értékes funkció, hogy azonnali ellátásra is képes utalni eseteket a mesterséges intelligencia (MI).

160 klinikai diagnózist képes felismerni a rendszer, valamint 640 különböző bőrállapotot tud megkülönböztetni a MI - mondta el Holló Péter. A mesterséges intelligencia lehetséges diagnózisokat ad meg, de mindig az orvos mondja ki a végső szót. Az eddigiek alapján a felkínált top 5 diagnózis 80 százalékben megegyezett az orvosok véleményével, megfelelt annak. Legtöbb esetben az ekcémás betegeken segítettek, de kiszűrtek például 10 melanomát is.

A MI több előnyét is kiemelte a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatója: betegközpontúbb ellátás, nagyobb odafigyelés, otthonról azonnali konzultáció, mind a szoftver pozitív hozadéka. Hatalmas előny az orvosok számára is, mert ha ezúton történik a betegfelvétel az jelentősen csökkentheti a dokumentációt.

Természetesen vannak még területek, ahol lehet fejlődni, fejleszteni a mesterséges intelligenciát, tehát a jövőben tovább dolgoznak egy még sokoldalúbb szoftver fejlesztésén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.