Hírzóna

Ismét rovarirtás lesz Csongrád-Csanád vármegyében

Ismét rovarirtás lesz Csongrád-Csanád vármegyében

2023. június 19., hétfő
Ismét rovarirtás lesz Csongrád-Csanád vármegyében

A múlt alkalommal csak Szeged környékén maradt el a rovarirtás szinte, de ezt a héten pótolják.

16 ezer 330 hektáron irtanak szúnyogokat a héten Csongrád-Csanád vármegyében - közölte a Katasztrófavédelem a Délmagyarral. Szinte az összes települést érinteni fogja a gyérítés, ahol folyó- vagy állóvíz található, vagyis legfőképp a Tisza-part mentén irtanak majd földi, kémiai úton.

A gyérítést kizárólag a települések belterületén végzik el az éjszakai és a késő esti órákban, a méheket és más beporzó rovarokat nem veszélyezteti.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, tizenhat vármegye 438 településén, összesen 98 ezer hektárnyi területen gyéríti ka szúnyogokat a héten, az ellenük való védekezés a Szigetközt és Dunakanyar településeit, Baját és Mohács térségét, a Tisza-tavi és Sajó menti területeket, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Zala vármegye több települését, Csorna térségét, valamint Pécset érinti, továbbá más Baranya vármegyei településeket is.

A Katasztrófavédelem április eleje óta rendszeresen alkalmaz szúnyogirtást a vízpartok közül. A nyár eleji zivatarok, záporok és villámárvizek rengeteg új lehetőséget adtak az újabb szúnyogok kifejlődéséhez, ezért a biológiai gyérítés már nem elég hatékony, ráadásul a természetvédelmi övezetekben korlátozottan használható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.