Hírzóna

Erszényesekkel gyarapodott a Szegedi Vadaspark

Erszényesekkel gyarapodott a Szegedi Vadaspark

2023. június 14., szerda
Erszényesekkel gyarapodott a Szegedi Vadaspark

Tovább gyarapodik a Szegedi Vadaspark állománya: teve, zerge, alpaka és guanakó mellett egy csapatBennett-kenguru is született.

A Bennett-kenguru a legelterjedtebb erszényes az európai állatkertekben, mivel jól tűri a hűvösebb hónapokat is, emellett kevésbé harcias, mint óriás rokonai. Délkelet- és Kelet-Ausztrália, valamint Tasmánia lakói, de betelepítették Nyugat-Európába is, Angliában, Franciaországban és Németországban is élnek vadon, de Magyarországon is felröppen időnként egy-egy hír vadon élő, magántartóktól elszökött egyedekről.

A kenguruk nem részei az európai faunának, állatkertekben viszont nem jelent problémát a jelenlétük. Szegeden már évtizedek óta jelen vannak az erszényesek, az új csemetéket pedig a nagyközönség is láthatja a kifutón, ha éppen nem anyjuk erszényében rejtőzködnek. Jelenleg két kiskengurut figyelhetnek meg a látogatók, az egyikük még inkább az erszényben, az idősebb viszont már inkább kinn tartózkodik.

Fotó: Szegedi Vadaspark

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.