Hírzóna

Meghalt Suchman Tamás volt MSZP-s képviselő, miniszter

Meghalt Suchman Tamás volt MSZP-s képviselő, miniszter

2023. május 22., hétfő
Meghalt Suchman Tamás volt MSZP-s képviselő, miniszter

Meghalt SuchmanTamásvolt MSZP-s parlamenti képviselő, a Horn-kormány egykori minisztere - közölte a Magyar Szocialista Párt Országos Központja az MTI-vel vasárnap.

SuchmanTamás1989-ben a megalakuló Magyar Szocialista Párt egyik alapító tagja volt. 1990-től képviselője és tanácsnoka volt Marcali város önkormányzatának, 1990 és 2010 között országgyűlési képviselőként dolgozott a parlamentben - írták.

1995-ben privatizációért felelős tárca nélküli miniszternek nevezték ki, majd 1996-ban átvette az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium vezetését a Horn-kormányban. 2007-ben megválasztották a Balaton Fejlesztési Tanács elnökének - olvasható az MSZP közleményében.

A párt emlékeztet: SuchmanTamás, életútjának elismeréseként, 2011-ben megkapta a Magyarországi Zsidókért díjat.

"SuchmanTamáshalálával egy, a céljaiért végletekig kitartó, őszinte embert, közösségünk fontos tagját vesztettük el" - írta az MSZP.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.