Hírzóna

1,6 milliárd forintos beruházást hajt végre Szegeden a Florin Zrt.

1,6 milliárd forintos beruházást hajt végre Szegeden a Florin Zrt.

2023. május 17., szerda
1,6 milliárd forintos beruházást hajt végre Szegeden a Florin Zrt.

Új automatizált raktárat épít a fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint kozmetikai termékeket gyártó Florin Zrt; 1,6 milliárd forintból.

Barta Attila cégvezető a beruházás szerdai alapkőletételén közölte, a jövő tavaszra befejeződő fejlesztés költségeinek felét fedezi hazai és európai uniós támogatás.

Az új raktárbázis kialakítása a cég ötlépcsős telephelyfejlesztési programjának záró szakasza. Az elmúlt években a Florin Zrt. 6 milliárd forintnyi beruházással korszerűsítette gyártókapacitását. A vállalkozás azonban nem rendelkezik készáruraktárral, a gyártósorról lekerülő termékeket nem tudják helyben készletezni, azokat egy logisztikai partnerükhöz szállítják, és a csomagolóanyagokat is a telephely közelében, bérelt raktárakban tárolják

- mondta.

A beruházással az év végére egy több mint 3 ezer négyzetméteres raktárt alakítanak ki, a 15 méter magas épület 5 ezer raklap, részben veszélyes anyagok tárolására is alkalmas lesz. Az áruk mozgatását - az anyagáramlási és a vállalatirányítási rendszerekkel összekapcsolt - önjáró targoncák végzik majd. A fejlesztés nyomán csökkennek a cég költségei, és javul a vállalkozás versenyképessége - hangsúlyozta a cégvezető.

Aszegedi telephelyű, magyar magántulajdonban lévő, 1992-ben Zrt-vé alakuló, de 66 éves múltra visszatekintő Florin Zrt. a fertőtlenítő- és tisztítószerek, valamint kozmetikai termékek egyik meghatározó gyártója a hazai piacon. A fertőtlenítő- és higiéniai szerek mellett férfi és női kozmetikumokat, haj- és lábápolási termékeket, valamint háztartási tisztítószereket is gyárt saját márkanevek alatt, illetve közismert kozmetikumokat és tisztítószereket márkatulajdonos cégek megbízásából.

A Florin Zrt. a pandémia idején az ország szinte egyetlen fertőtlenítőszer-gyártó cégeként sokszorosára növelte kapacitását. A vállalkozás fertőtlenítőszerrel látta el az egészségügyi intézmények mellett a közszolgáltatókat és kiskereskedelmi partnereken keresztül a lakosságot is - közölte a cégvezető.

Barta Attila közölte, míg a pandémia idején forgalmuk meghatározó része a fertőtlenítőszerek értékesítéséből származott, a járvány enyhültével a termelésükben újra a kozmetika, higiéniai cikkek, tisztítószerek váltak jelentősebbé. A cég tavalyi érbevétele 3,6 milliárd forint körül alakult, idén pedig a tervek szerint újra eléri a 4 milliárd forintot. Céljuk a környező országokba - elsősorban Lengyelországba, Szerbiába, Bulgáriába, Boszniába - irányuló export részarányának növelése is.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Florin Zrt. 2020-as 6,42 milliárd forintos nettó árbevétele 2021-ben 4,348 milliárd forintra csökkent, melyből 525 millió forint származott exportból. A vállalkozás adózott eredménye 2020-ban 1,816 milliárd, 2021-ben 470 millió forint volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.