Hírzóna

Válság ide vagy oda, a Wizz Air az idén is rekordszámú utasra számít

Válság ide vagy oda, a Wizz Air az idén is rekordszámú utasra számít

2023. január 24., kedd
Válság ide vagy oda, a Wizz Air az idén is rekordszámú utasra számít

A légitársaság közleményben emlékeztetnek arra, hogy járataik kihasználtsága 2022 decemberében elérte a 84,5 százalékot, ami az előző év azonos időszakához képest 9,1 százalékos emelkedés. Több mint 3,7 millió magyarországi utasával tavaly is csúcsot döntött a társaság, és az idén már több mint 4,8 millióra számítanak.

A kapacitások követik a növekedést, 12 gépből álló budapesti bázisuk nyáron egy újabb repülőgéppel bővül. Magyarországi kínálatukban 30 ország 64 úti célja érhető el, ezzel Magyarországon a Wizz Air a piacvezető - írták.

Kiemelték, hogy a cég számára Magyarország kiemelten fontos bázis, ezért korszerű, csendesebb, környezetkímélő gépeket telepítettek ide. A flotta megújítása a fenntarthatósági stratégiájuk része, 117 repülőjük átlagéletkora mindössze 4,6 év, miközben a versenytársak átlaga 10 év körüli - tették hozzá.

MTI/Czeglédi Zsolt


Az MTI által szemlézett közlemény szerint a Wizz Air eredményeinek az idegenforgalom is nyertese, a megfizethető és környezetbarát repülés mozgásban tartja a gazdaságot.

Korábbi közleménye szerint 2023-as pénzügyi éve múlt szeptemberben zárult első fél évében a Wizz Air adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti nyeresége (EBITDA) éves összevetésben 164,3 millió euróról 217,8 millió euróra, bevétele 880,4 millió euróról 2,194 milliárd euróra változott.

Az utasforgalom 12,5 millióról 26,5 millióra, a kihasználtsági mutató 75,3 százalékról 86,9 százalékra nőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.