Hírzóna

Szlovák rendőröket vezényeltek a magyar-szerb határra

Szlovák rendőröket vezényeltek a magyar-szerb határra

2023. január 9., hétfő
Szlovák rendőröket vezényeltek a magyar-szerb határra

Szlovákia 38 új rendőrt vezényelt segítségül Magyarországnak az illegális migrációval sújtott magyar-szerb határ védelmére hétfőn, az új csoport az októberben kiküldött szlovák kontingenst váltja - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A szlovák rendőrök - akiket Roman Mikulec belügyminiszter az országos rendőrfőkapitánnyal és az idegenrendészet igazgatójával közösen indított útnak - a tervek szerint február végéig maradnak majd Magyarországon, s missziójukat szükség esetén meghosszabbítják. A szlovák rendőrök Kiskunhalas térségében látnak majd el járőrfeladatokat magyar kollégáikkal közös csoportokban.

Továbbra is az a meggyőződésünk, hogy a schengeni külső határok védelme sokkal hatékonyabb intézkedés, mint az Európai Unió belső határain történő ellenőrzés bevezetése" - jelentette ki a rendőri misszió meghosszabbítása kapcsán Roman Mikulec, akinek szavait a szlovák hírügynökség idézte.

Stefan Hamran szlovák országos rendőrfőkapitány szintén hatékony intézkedésként értékelte a schengeni külső határok védelmét, rámutatva: bebizonyosodott, hogy amennyiben "komolyan őrzik" a külső határokat, jelentősen kevesebb - illegális migrációból adódó - problémával kell megküzdeniük a belső határokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.