Hírzóna

Holnap tartják a középiskolai felvételi vizsgákat

Holnap tartják a középiskolai felvételi vizsgákat

2023. január 20., péntek
Holnap tartják a középiskolai felvételi vizsgákat

Szombaton írják az általános iskolások a középiskolai felvételi vizsgákat magyarból és matematikából.

Az általános iskolások legnagyobb próbatétele, a középiskolai felvételi vizsgák következnek szombaton. Szakértők szerint a felvételiben ennek a vizsgának van ugyan a legnagyobb súlya, mégsem szabad rástresszelni.

541 helyszínen több mint 71 ezren felvételiznek délelőtt 10 órától a 6. illetve 8. osztályosok - utóbbiak lesznek többen. A vizsga nem mindenkinek kötelező, vannak olyan középiskolai intézmények, amelyek nem írják elő a felvételi vizsgát.

Szegeden a nyolcadikosok 15 intézményben írják majd a központi felvételit. Hatosztályos évfolyamot aSZTE Gyakorló, a Radnóti és a Piarista gimnáziumok indítanak, nyolcosztályosat pedig egyedüliként a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott Karolina.

A magyar és a matematika vizsga is egyaránt 50-50 pontot érhet legfeljebb, ezek a felvételi összpontszám felét teszik ki. A többit a vitt jegyek és a szóbelin elért eredményből számolják, azonban a pontszámítás módja iskolánként eltérhet.

A pótló írásbeli felvételi vizsga időpontja január 31-e. Ezen azok vehetnek részt, akik január 21-én alapos ok miatt, igazoltan nem tudtak elmenni az írásbelire.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.