Hírzóna

Túszokat ejtettek egy drezdai bevásárlóközpontban

Túszokat ejtettek egy drezdai bevásárlóközpontban

2022. december 10., szombat
Túszokat ejtettek egy drezdai bevásárlóközpontban


Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt, a rendőrség későbbi beszámolója szerint a túszokat sértetlenül kimentették, a gyanúsítottat letartóztatták.

Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet "átláthatatlansága" miatt nem derült ki azonnal, hány embert ejtettek túszul. A bevásárlóközpontot kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták. A Bild című német napilap beszámolója szerint egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, ezután berontott az egyik helyi rádióállomásra. Itt több lövést is leadott, s ezt követően menekült be a bevásárlóközpontba, ahol több embert is túszul ejtett.

A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét.

Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében. Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat - a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket - sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.

A drezdai rendőrség a nap folyamán közölte, hogy Drezda Prohlis városnegyedében egy családi házban rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, aki vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette. A kialakult helyzet miatt a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták, a hatóságok a városrész elkerülésére szólítottak föl.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.