Hírzóna

Jó hír a SZÉP-kártya tulajdonosoknak!

Jó hír a SZÉP-kártya tulajdonosoknak!

2022. december 29., csütörtök
Jó hír a SZÉP-kártya tulajdonosoknak!

Megjelent a Magyar Közlönyben a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláinak megszüntetését szabályozó rendelet: 2023. január 1-jétől összevonásra kerülnek a korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő „zsebek”, ezáltal összeadódnak az azokban feltöltött összegek – írja az MTI.

A módosítás a Magyar Turisztikai Ügynökség véleményezésével született és mintegy 2,5 millió kártyafelhasználót és közel 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint pozitívan.

A SZÉP Kártya eddigi is a belföldi turizmus motorjának számított, azonban az intézkedés hatására várhatóan tovább nő a népszerűsége, hiszen mind a kártya tulajdonosok, mind az elfogadóhelyek, vállalkozások számára könnyítést és támogatást jelent a szankciós válságban.

Az alszámlák közötti „átjárhatóságot” 2022. február 1-je óta tette lehetővé a kormány; a megszüntetésükre vonatkozó javaslat kidolgozását pedig a 2022. november 21-én bejelentett turisztikai vállalkozások gazdasági helyzetét javító intézkedés csomag keretében írta elő. A Magyar Turisztikai Ügynökség által véleményezett módosításnak köszönhetően a jövő év elejétől még könnyebben, megkötések nélkül költhetik el a kártyáikon rendelkezésre álló összegeket a kártyatulajdonosok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.