Hírzóna

Felújították a szentesi Szent Erzsébet Általános Iskolát

Felújították a szentesi Szent Erzsébet Általános Iskolát

2022. december 4., vasárnap
Felújították a szentesi Szent Erzsébet Általános Iskolát

Befejeződött a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületének felújítása, a beruházás uniós támogatással, 281 millió forintból valósult meg - közölte az intézményt fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye

A Szent Erzsébet Általános Iskola és Óvoda 1911-12-ben, Dobovszky József István tervei alapján elkészült, kéttraktusú, emeletes, magyaros szecessziós épülete Szentes belvárosában található.

A tavaly júliusban indult rekonstrukció során hőszigetelést kapott a záró- és a pincefödém. A homlokzati nyílászárók felújítása energetikai szempontból és külső megjelenésben is hozzájárult az épület megújulásához.

Az iskola villamosenergia-igényének egy részét napelemek fedezik, melyek emellett javítják az épület hőtechnikai adottságait, valamint a diákok és a tanárok hőérzetét.

A fejlesztés eredményeként a közösség egy energetikailag korszerűsített iskolaépülettel, a város pedig egy felújított díszes ingatlannal gazdagodott - áll a közleményben.

Kiemelt kép: szentes.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.