Hírzóna

Újabb illegális határátlépőket tartóztattak fel

Újabb illegális határátlépőket tartóztattak fel

2022. november 11., péntek
Újabb illegális határátlépőket tartóztattak fel

Összesen 379 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Magyarországon csütörtökön – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság tegnap kiadott statisztikájából. A rendőrség azt is közölte, hogy a legtöbb, 240 illegális migránst ismét Csongrád-Csanád megyében találták Ásotthalmon, Röszkén, Kübekházán, Szegeden, Zsombón és Domaszéken. Bács-Kiskun megyében ezúttal 51 határsértőre bukkantak, és a két megyében, a határkerítésnél összesen 286 embert akadályoztak meg abban, hogy törvénytelenül Magyarország területére lépjen. A két legérintettebb megyén kívül találtak migránsokat Békés megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron,Vas, Zala megyében és Budapesten is.

A feltartóztatott illegális migránsok szír, afgán, marokkói, tunéziai, indiai és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarországon csütörtökön embercsempészés miatt 2 eljárás indult. Rajkán a szlovák–magyar közös határellenőrzéskor egy cseh rendszámú gépkocsi 55 éves ukrán állampolgárságú vezetőjét állították meg, aki 34 migránst próbált Ausztriába vinni. Az M85-ös autópályán, a nagycenki lehajtónál pedig egy bolgár rendszámú kocsit állítottak meg, amit egy 21 éves román férfi vezetett. Ő kilenc migránst fuvarozott. Az embercsempészek akár 13 év börtönbüntetést is kaphatnak.

(kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.