Hírzóna

Kedvezőbben adózhatnak az autós oktatók

Kedvezőbben adózhatnak az autós oktatók

2022. november 13., vasárnap
Kedvezőbben adózhatnak az autós oktatók

Augusztus végén demonstráltak az autós oktatók, hogy a KATA szabályainak szigorítása után a taxisokhoz hasonló kedvezmények illessék meg őket is, azaz az új adózási formában ne csak a bevételeik 40, hanem 80 százalékát költségelhessék. Azzal érveltek hogy így is közel félmillió forint a jogosítvány megszerzése egy tanulónak, ami tovább emelkedne, illetve azt is megjegyezték, hogy a gépjárművek amortizációja is jelentős.

Az autós oktatók akkor petíciót írtak, amit Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP képviselője vett át, aki megígérte, hogy közbenjár az érdekükben, és egyeztet az illetékesekkel.

A kérést a kormány elfogadhatónak tartotta és kedvezőbb adózási kategóriába sorolta az autós oktatókat. A jó hírt vasárnap Mihálffy Béla is megosztotta közösségi oldalán, aki azt írta, hogy „az oktatók adóterhei miatt a jogosítvány megszerzésének költségei sem emelkedhetnek.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.