Hírzóna

Karikó Katalinnak még várnia kell a Nobel-díjra

Karikó Katalinnak még várnia kell a Nobel-díjra

2022. október 5., szerda
Karikó Katalinnak még várnia kell a Nobel-díjra

A Svéd Királyi Tudományos Akadémia úgy döntött, hogy a 2022-es kémiai Nobel-díjat Carolyn R. Bertozzinak, Morten Meldalnak és K. Barry Sharplessnek ítéli oda „a kattintáskémia és a bioortogonális kémia fejlesztéséért”-jelentette be szerdán röviddel 12 óra előtt az akadémia.

Korábban írtuk:

Szerdán délelőtt derül ki, hogy ki kapja az idei kémiai Nobel-díjat. Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora is a várományosok között szerepel. Az idei díjazottat délelőtt fél 12-kor jelentik be. A szegedi kötődésű tudós a biokémikus, a fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj esélyesei között is szerepelt, de azt egy svéd genetikus kapta. A Nobel-díj a jelenlegi legfontosabb nemzetközi elismerése a rendkívüli szellemi teljesítménynek, amely nem csupán a díjazottnak világraszóló elismerés, hanem a nemzete számára is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.