Hírzóna

Új logisztikai központot épít a Zoll-Platz Kft. Szeged határában

Új logisztikai központot épít a Zoll-Platz Kft. Szeged határában

2022. szeptember 7., szerda
Új logisztikai központot épít a Zoll-Platz Kft. Szeged határában

Uniós támogatással, mintegy 1,4 milliárd forintos beruházással új raktárközpontot épít a vámügynöki és logisztikai szolgáltatást nyújtó Zoll-Platz Kft. Szeged határában - közölte Csonka Péter ügyvezető igazgató szerdán.

A 313 millió forint támogatással, jövő nyárra elkészülő beruházást bemutató sajtótájékoztatón a szakember elmondta: a pandémia miatt az ellátási láncokban jelentkező problémák következményeként egyre nagyobb az igény a helyben raktározásra.

A Zoll-Platz Kft. ezekre az igényekre reagálva döntött úgy, hogy új logisztikai központot alakít ki Szeged határában, a Sándorfalvi út mellett. A terület az M43-as és M5-ös autópályához egyaránt közel található és határán egy, a Szeged-Hódmezővásárhely vasútvonalhoz kapcsolódó iparvágány halad.

A beruházás első ütemében egy 2890 négyzetméteres szendvicspanelből készülő épületet alakítanak ki, melyben a raktározásra alkalmas területek mellett irodai és szociális helyiségek is helyet kapnak.

A Zoll-Platz Kft., mint vámügynökség 1991 óta szolgája ki ügyfeleit. A több mint 120 alkalmazottat foglalkoztató, teljes körű vámügyintézést végző cég üzemelteti Csongrád-Csanád megye egyetlen vámudvarát, és kirendeltséget működtet az udvari, tompai, röszkei és záhonyi határátkelőhelyen.

(MTI)
Kép forrása: Zoll-Platz Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.