Hírzóna

Megrovást kapott a Szegedi Városkép és Piac Kft. korábbi vezetője

Megrovást kapott a Szegedi Városkép és Piac Kft. korábbi vezetője

2022. május 10., kedd
Megrovást kapott a Szegedi Városkép és Piac Kft. korábbi vezetője

A volt vezető a Mars téri beruházás ügyében volt érintett az egyik pavilon áthelyezésével elkövetett rongálás vádja miatt.

Másodfokon elmarasztalta a Szegedi Törvényszék kedden a Szegedi Városkép és Piac Kft. korábbi vezetőjét. A ruházati cikkeket árusító Anna butik jelentős kárt okozó rongálás miatt indított pert az önkormányzati cég vezetője ellen. A törvényszék bűnösnek mondta ki a férfit, és megrovásban részesítette, de nem hozott döntést a pótmagánvádló kártérítési igénye ügyében, azt polgári eljárásban érvényesítheti.

Korábban a város és az önkormányzati cég konzorciuma uniós támogatást nyert a legnagyobb szegedi piacnak helyt adó Mars tér rekonstrukciójára. Az árusítóhelyekre vonatkozó bérleti szerződést 2005 októberében felmondták, majd miután a felszólítások ellenére a terület kiürítése nem történt meg, pert indított ennek érdekében.

Mielőtt az ügyben jogerős ítélet született volna, a vádlott cégvezető 2009 novemberében szerződést kötött négy elárusítóhely, közte a pótmagánvádló pavilonjának áthelyezésére, annak ellenére, hogy korábban az önkormányzattal levélben azt közölte, hogy állagsérelem nélkül nem mozgathatók.

A vádlott ugyanekkor egy másik levélben állásfoglalást kért az önkormányzattól a létesítmények áthelyezéséről, de ebben nem említette, hogy ez a pavilonok megrongálása nélkül nem tehető meg. Berkes Tamás tanácsvezető bíró indoklásában jelezte, hogy az Anna butik 15 és 50 millió forint közötti értékű pavilonja a munkálatok során megsérült, rommá vált. A vádlott a pavilon helyreállítására szerződést kötött, de a javítás mikéntje nem ismert, a létesítményt a pótmagánvádló nem vette át.

A bíró hangsúlyozta, hogy a pótmagánvádló négy évig nem tett eleget a jogszerű felmondásnak, így a nagyfokú sértetti közrehatás és az eljárás elhúzódása miatt a bíróság nem látta szükségesnek büntetés kiszabását.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.