Hírzóna

Furcsa tokiói vécékről és nagyon fiatal sofőrökről szól az idei angol érettségi

Furcsa tokiói vécékről és nagyon fiatal sofőrökről szól az idei angol érettségi

2022. május 5., csütörtök
Furcsa tokiói vécékről és nagyon fiatal sofőrökről szól az idei angol érettségi

Csütörtökön az idegen nyelvi vizsgákkal, azon belül az angollal folytatódik az érettségiszezon. Az idegen nyelvi érettségiken jellemzően érdekes témák szoktak előkerülni, ez pedig idén sincs másként.

Az angol nyelvi érettségire középszinten több mint 49 ezren, emeltre pedig csaknem 20 ezren jelentkeztek. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben felsorolt típusú feladatlapok szerepelnek, ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban valamivel több, 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia. A többi feladatsornál semmilyen segédeszközt nem lehet használni.

A vizsgázóknak összesen négy szöveget kell elolvasniuk – ezek közül az egyik az év természetfotójáról, egy másik az online vásárlással kapcsolatos leggyakoribb kérdésekről, egy pedig egy szokatlanul fiatal sofőrről szól; a negyedik szöveg pedig nagyon furcsa tokiói vécékről.

Pénteken a német nyelvi vizsgákkal folytatódik az érettségiszezon.

(via Index, Eduline)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.