Hírzóna

Eltűnt egy Németországba tartó repülő

Eltűnt egy Németországba tartó repülő

2022. május 29., vasárnap
Eltűnt egy Németországba tartó repülő

A Németországba tartó repülőn nem hivatalos információk szerint négy magyar állampolgár utazhatott. Hivatalosan azonban ezt senki nem erősítette meg.

A karlócai rendőrök arról számoltak be, hogy 11 óra 48 perckor érkezett bejelentés, hogy 11 óra 25 perckor a horvát légi forgalmi irányítószolgálat radarjáról eltűnt egy Cessna 182 típusú repülőgép.

A horvát légi navigációs szolgálat értesítette a Polgári Védelmi Műveleti Központot a Rakovicától északra, 700 méter magasságban eltűnt Cessna típusú repülőgépről, amely Splitből indult, és észak felé tartott Németország felé.

Az eltűnés koordinátáiról a Polgári Védelmi Operatív Központ tájékoztatta a Belügyminisztérium Operatív-Kommunikációs Központját és a Horvát Hegyi Mentőszolgálatot (HGSS). 

A HGSS drónnal rendelkező tagjait és a rendőrséget kiküldték az eltűnés koordinátáira. A HGSS vezetője, Josip Granić elmondta, hogy egyelőre nincs konkrét helyszínük, de van egy szélesebb terület, ahol a keresést végzik.

A terep önmagában is nehéz. Dimbes-dombos, erdős, de megszoktuk és nem nagy akadály számunkra. Az időjárási viszonyok nehezítenek, a látási viszonyok nem jók, sok erőforrást és hatalmas odafigyelést igényel

– mondta a hegyi mentőszolgálat vezetője.

Több mint százan keresik a repülőt

Később Natalija Mezak Dolenčić, a kutató- és mentő repülőgépek irányítója elmondta, hogy jelenleg több száz ember van a helyszínen, és keresik az eltűnt repülőgépet. Hozzátette:

Az utasokkal kapcsolatban továbbra sem osztottak meg információkat. A mentési munkálatok vezetője abban reménykedik, hogy a gép nem zuhant le, hanem folytatta az útját, csak a radar nem jelzi azt.

Már közvetlenül a bejelentést követően 34 rendőr csatlakozott a terület átvizsgálásához, köztük a különleges és beavatkozó rendőrség munkatársai, valamint a horvát hegyi mentőszolgálat 28 tagja, akik drónt használtak a kereséshez

– közölte a rendőrség.

A horvát Telegram hírportál nem hivatalos információi szerint a gépen négy magyar állampolgár utazhatott. Hivatalosan azonban ezt senki nem erősítette meg. A lap úgy tudja, hogy a magyar állampolgárok segélyhívást adtak le a horvát hatóságoknak.

FRISSÍTÉS

Külügyminisztérium: nem voltak magyarok a gépen

A Külügyminisztérium cáfolta az értesülést.

Területileg illetékes külképviseletünk munkatársai felvették a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, akik a lezuhant repülőgép utasaival kapcsolatban megerősítették, hogy nincs köztük magyar állampolgár

– közölte a Külügyminisztérium a HVG-vel.

Forrás: index.hu
Borítókép: pixababy

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.