Hírzóna

Éjféltől háborús veszélyhelyzet lép életbe!

Éjféltől háborús veszélyhelyzet lép életbe!

2022. május 24., kedd
Éjféltől háborús veszélyhelyzet lép életbe!

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán tett bejelentésében kifejtette, hogy az Ukrajnában dúló rendkívüli háborús helyzet miatt van szükség erre a lépésre. A háborús veszélyhelyzet kedden éjféltől lép életbe, a kormányfő holnap jelentkezik az első intézkedésekkel.

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet

- mondta Orbán Viktor kormányfő a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Egy olyan háború zajlik a szomszédban, amelynek még senki nem látja a végét, és amely folyamatos veszélyt jelent Magyarországra, kockára teszi a fizikai biztonságunkat és veszélyezteti a gazdaság és a családok energiaellátását és anyagi biztonságát

- mondta a miniszterelnök, hozzátéve:

Látjuk, a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus áremelkedésekhez vezettek.

Orbán Viktor szerint a világ gazdasági válság küszöbén áll. Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia, és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát, ehhez pedig mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség.

Forrás: delmagyar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.