Hírzóna

A kormány minden lehetséges módon segíteni akarja az édesanyákat

A kormány minden lehetséges módon segíteni akarja az édesanyákat

2022. május 1., vasárnap
A kormány minden lehetséges módon segíteni akarja az édesanyákat

A kormány társadalompolitikai intézkedésekkel minden lehetséges módon segíteni akarja az édesanyákat - rta anyák napi közleményében a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője vasárnap. Simicskó István anyák napjára emlékező közleményében hangsúlyozta, az anyává válás, a gyermeknevelés rendkívül sok felelősséggel és áldozatvállalással jár, "aminek a terheit a mi társadalmunkban a nőknek nem kell egyedül hordoznia".

Kiemelte,

a kabinet rugalmas munkaidővel, családi adókedvezménnyel, az otthonteremtéshez nyújtott különféle támogatásokkal, a gyermeknevelést könnyítő ingyenes tankönyvekkel és közétkeztetéssel, valamint a négynél több gyermeket nevelők szja-mentességével támogatja az édesanyákat.

A kereszténydemokrata politikus úgy fogalmazott, a "nők családot megtartó, szeretetteljes odafigyelése koroktól, rendszerektől független, és ezt a hivatásukat akkor tudják legjobban betölteni, ha saját maguk is anyagi, fizikai és mentális biztonságban érzik magukat".

"Nekünk kereszténydemokratáknak rendkívül fontos, hogy a magyar családok sorsában visszatükröződjön az az odafigyelés és erőfeszítés, amellyel keresztény-konzervatív politikusokként igyekszünk mindent megtenni boldogulásukért" - fejtette ki Simicskó István.

Aláhúzta, "erős és büszke nemzet nem létezik erős és büszke családok nélkül. A családoknak pedig kétségtelenül az édesanyák a mozgatói". A KDNP frakcióvezetője emlékeztetett, a kormányzat az elmúlt tizenkét évben a családpolitikai rendszer egészét érintő intézkedéseket vezetett be, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy a családok megerősödjenek.

"A mai napon különösen is nagy szeretettel gondolunk az édesanyákra, akiknek kifejezzük hálánkat és odaadásunkat"

- zárta közleményét Simicskó István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.