Hírzóna

Két és fél milliárdból épül új sportkomplexum Lakiteleken

Két és fél milliárdból épül új sportkomplexum Lakiteleken

2022. február 9., szerda
Két és fél milliárdból épül új sportkomplexum Lakiteleken

A szegedi Ferroép Zrt. építheti meg a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány sportcsarnokát, nettó 2 milliárd 625 millió forintért. A becsült ellenérték kevesebb, 2,5 milliárd forint volt. A lakiteleki fejlesztések tulajdonosa a kormány döntése nyomán a Szeged-Csanádi Püspökség.

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Népfőiskola Alapítvány közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A fideszes Lezsák Sándor alapította szervezet Lakiteleken egy új sportkomplexumot és rendezvényközpontot kíván létrehozni, amelynek a tervezett neve: Kárpátia Rendezvényház. Funkcióját tekintve tornacsarnok, sportpálya és rendezvénytér egyben. Az épület

  • befoglaló mérete 54,4x54,5 méter,
  • a küzdőtér alapterülete 1202 négyzetméter, amely két motoros térelválasztóval három egyenlő részre osztható,
  • fix ülőhelyei 210,
  • mobil ülőhelyei 160,
  • mozgáskorlátozott férőhelyei 50

A nyertes Ferroép Zrt.-vel 2022. január 4-én írták alá a szerződést. Indult még a közbeszerzésen a kecskeméti Ver-Bau Kft. és a kiskunhalasi Modinvest Kft., valamint érvénytelen ajánlatot tett a budapesti EB Hungary Invest Kft.

Az NMI vette át 2017-től a kormány döntése nyomán a megszűnő - állami - Nemzeti Művelődési Intézet feladatait. Az NMI ügyvezetője Závogyán Magdolna, aki 2015 és 2018 között az emberi erőforrások tárca kultúráért felelős helyettes államtitkára is volt. A tulajdonos lakitelki Népfőiskola Alapítvány alapítója és kuratóriumának elnöke Lezsák Sándor fideszes képviselő, az Országgyűlés alelnöke.

A Népfőiskola a most épülő Hungarikum Liget leánykori neve. Ez egy hatalmas, 26 hektáros terület, amely az elmúlt években egy kiemelt, 30 milliárd forintos kormányzati beruházás keretében teljesen átalakult. A beruházás tulajdonosa a Szeged-Csanádi Püspökség lett. Úgy gondoltam, ha az egyház ezer éven át jó tulajdonos volt, akkor a következő ezerben is az lesz, ezért megkapta a létesítmény tulajdonjogát

- nyilatkozta tavalyelőtt szeptemberben Lezsák Sándor a vasarnap.hu lapnak. A beruházások célja Lezsák szerint az, hogy a Hungarikum Liget önfenntartó legyen.

via napi.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.