Hírzóna

Nem teszi kötelezővé az oltást a szegedi önkormányzat

Nem teszi kötelezővé az oltást a szegedi önkormányzat

2021. november 4., csütörtök
Nem teszi kötelezővé az oltást a szegedi önkormányzat

Mivel az önkormányzati dolgozók 82%-a beoltatta magát, ezért Botka László polgármester nem tartja indokoltnak, hogy a többi munkavállaló feltétlenül oltott legyen. Ugyanakkor péntektől valamennyi városi cégnél és a hivatal épületeiben kötelező lesz a maszkviselés.

Október végén még fogalma sem volt az önkormányzatnak arról, hogy a dolgozóik milyen arányban oltották be magukat. Ez azonban mostanra páli fordulatot vett. Botka az önkormányzati kiadványnak adott interjújában már arról beszél, hogy a 82%-uk rendelkezik védettséggel, így a szegedi városvezetés nem teszi kötelezővé az oltást az önkormányzati szférában. Botka ezt azzal indokolta, hogy országos és európai szinten is kiugróan magas ez az arány, és az általa megkérdezett egészségügyi szakemberek nem tartották indokoltnak, hogy kötelezővé tegyék. Ugyanakkor továbbra is mindenkit buzdít annak felvételére.

A polgármester hozzátette: péntektől a polgármesteri hivatal és a városi cégek, intézmények ügyfélszolgálatain ismét kötelező lesz a maszkviselés, mind az ügyfelek, mind pedig az ott dolgozók számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.