Hírzóna

Új kis lakóját várja a szegedi vándorbölcső

Új kis lakóját várja a szegedi vándorbölcső

2021. augusztus 18., szerda
Új kis lakóját várja a szegedi vándorbölcső

Szeptember 10-én adják át a Három Királyfi Három Királylány vándorbölcsőjét a Somogyi-Gyermekkönyvtárban - írja az intézmény sajtóközleményében. Ehhez keresik annak lakóját.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportja által meghirdetett vándorbölcső arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy egy gyermek születése nem csak a családnak öröm és felelősség, de a nagyobb közösség számára is érték. Egy pici baba igen gyorsan megnő, a bölcső így csak pár hónapig lehet az övé, ezért is várja időről időre új lakóját a vándorbölcső, amelynek tulajdonosát azok közül a családok közül választják ki, akik a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportjának Facebook-oldalán közzétett, vagy a Somogyi-könyvtárban kitölthető űrlapon beküldik pályázatukat.

A bölcsőt ingyen kapja meg a család négy hónapra, a szervezők kérése csupán annyi, hogy vállaljanak némi nyilvánosságot, osszák meg örömüket másokkal is, hiszen a bölcső annak a jelképe, hogy a gyermekvállalás nem egyéni feladat, szeretettel és segítséggel a családok mellett áll egy közösség. A nyilvánosság egy-egy kép elküldésével jár a bölcsőben alvó babáról, vagy a helyi médiumok érdeklődése esetén egy-egy előre egyeztetett, a baba és a család időbeosztását figyelembe vett szereplés. A szervezők azt kérik, csak olyan családok jelentkezzenek, akik ezt vállalni tudják. A bölcsőt szegedi, vagy Szeged környéki családok nyerhetik el.

A vándorbölcsőt szeptember 10-én adják át, a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában, a könyvtár jóvoltából a bölcső mellett a nyertes család egy babaolvasó könyvcsomaggal is gazdagodik. A bölcsőre 2021. szeptember 5-ig lehet jelentkezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.