Hírzóna

Sűrű volt a megyei katasztrófavédők hétvégéje

Sűrű volt a megyei katasztrófavédők hétvégéje

2021. július 12., hétfő
Sűrű volt a megyei katasztrófavédők hétvégéje

Sok dolguk volt hétvégén a katasztrófavédőknek az országszerte előforduló viharok miatt: Csongrád-Csanád megyében leginkább kidőlt fákhoz és lehasadt ágakhoz riasztották őket, de kimentettek egy lakásába szorult idős férfit is.

Egy hektáros területen égett a száraz avar szombaton kora délután Öttömös külterületén. A szegedi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók közös erővel oltották el a lángokat. Pár órával később pedig Makón, az Igási út mellett égett a betakarítás előtt álló gabona, a tűz egy hektáros területet érintett. A makói, a szegedi, a hódmezővásárhelyi és a mezőkovácsházi tűzoltók végezték el az oltást. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a környezetére, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Szombaton nyolc műszaki mentést is végeztek a tűzoltók Csongrád-Csanád megye területén. Lehasadt faágaknál és kidőlt fáknál avatkoztak be az egységek. Szegedről, Csongrádról, Zákányszékről és Szentesről is érkezett lakossági bejelentés. A beavatkozásokat minden esetben rövid idő alatt elvégezték az egységek, személyi sérülés sehol sem történt. 

A gyalogosok forgalmát is akadályozta az a nagy méretű faág, amely Hódmezővásárhelyen, a Rákóczi utcában hasadt a járdára. Vasárnap reggel érkezett a lakossági bejelentés, a műszaki mentést a város hivatásos egysége rövid idő alatt elvégezte. Az esti órákban pedig Mórahalmon dőlt az úttestre egy fa, a mentést a mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy idős férfi elesett a lakásában vasárnap reggel Szegeden, önerejéből nem tudott ajtót nyitni. A tűzoltók nyitották fel a lezárt, második emeleti lakást, majd a helyszínt átadták a mentők munkatársainak. 

Forgalmi lámpának ütközött egy autós vasárnap délelőtt Szegeden, a Sajka utcában. A város tűzoltói áramtalanították a járművet, a mentők a sofőrt kórházba szállították.

Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.