Hírzóna

Egy bélelzáródással született kisfiúnak gyűjtenek pusztamérgesen

Egy bélelzáródással született kisfiúnak gyűjtenek pusztamérgesen

2021. május 16., vasárnap
Egy bélelzáródással született kisfiúnak gyűjtenek pusztamérgesen

A közelmúltban Pusztamérgesen is kupakgyűjtő szívet helyeztek ki. Az ötlet Csíkos István önkormányzati képviselőé volt még április elején.

– Sok más településen is van már ilyen, gondoltam, nekünk is lehetne. Mindig van kinek gyűjteni. Tudom, hogy az általános iskola is gyűjti a kupakokat, felvettem a kapcsolatot velük, hogy gyűjthetnénk közösen. Örültek neki, és rögtön elfogadták az együttműködést– mondta a képviselő a helyi lapnak. Az eszközt elkészítő kecskeméti mester, Váradi Norbert kollégái­val két zsák kupakot gyűjtött a pusztemérgesieknek.

Az avatásra szinte mindenki kupakokkal érkezett. Erdélyi-­Nagy Renáta jegyző a lakatot hozta, az ürítő ajtaját pedig Papp Sándor polgármester zárta le, Negyela Zoltán atya, plébániai kormányzó a kupakgyűjtő megszentelését kísérő beszédében az áldást nemcsak a kezdeményezés sikerére, hanem a segítők szándékára is kérte, mert mint mondta, lehet-e magasztosabb cselekedet, mint egy ismeretlen embertársunk önzetlen, feltétel nélküli szeretete.
A mini átadási ceremónián a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola képviseletében részt vett Kávássyné Molnár Emese is, aki röviden tájékoztatott a kupakgyűjtés helyi történetéről.

– Iskolánk 2019. november 9-én csatlakozott a kupakgyűjtéssel egy olyan kezdeményezéshez, amelyben egy kisfiú, Ádám Attila gyógykezeléséhez, a családja mindennapjai­nak könnyítéséhez kívántak hozzájárulni a gyűjtés által. Bár számlaszám is tartozott az adománygyűjtéshez, ám általános iskola lévén úgy gondolták, hogy a gyerekek szemléletmódjának formálása, az egészségre és környezetvédelemre történő figyelemfelhívás hatásosabban szolgálja az eredeti kezdeményezést, és a célcsoport lehetőségeihez is jobban illeszkedik a kupakgyűjtéssel megvalósított értékteremtés– mondta.

A szolnoki kisfiú, Ádám Attila bélelzáródással született 2014-ben. Németországi gyógykezelésre gyűjtik a műanyag kupakokat a pusztamérgesiek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.