Hírzóna

Összeveszett unokahúgával, fel akarta robbantani a vízvezetéket egy férfi Vásárhely mellett

Összeveszett unokahúgával, fel akarta robbantani a vízvezetéket egy férfi Vásárhely mellett

2020. augusztus 19., szerda
Összeveszett unokahúgával, fel akarta robbantani a vízvezetéket egy férfi Vásárhely mellett

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a megromlott családi viszonyok miatt a vízvezeték felrobbantásával fenyegette meg a szomszédjában lakó unokahúgát - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott és rokonai két szomszédos ingatlanban éltek egy Hódmezővásárhely melletti településen. A vádlott és a szomszédok közötti viszony megromlott, részben abból adódóan, hogy a vádlott feltételezései szerint az ő vízvezetékéből a szomszédok jogtalanul vételezték a vizet. Emiatt a vádlott 2019 nyara óta több sms-üzenetet küldött az unokahúgának, hogy szüntesse meg a két ingatlan közötti vízvezeték-leágazást. Idén februártól kezdődően a vádlott, hogy nyomatékot szerezzen kérésének, a telekhatáron több alkalommal gödröt ásott, majd azt betemette a leágazás megkeresése céljából.

A vádlott február 23-án a délelőtti órákban ismételten szöveges üzenetet küldött a szomszédban lakó unokahúgának. Az üzenet tartalma szerint a vádlott talált egy csövet, amely tőle vezet valahová és abba gázt fog vezetni, hogy meggyújtsa és felrobbantsa, kiderítve így, hogy hol a cső másik vége. Az üzenetben foglaltakat komolyan véve a vádlott unokahúga a rendőrséget értesítette amiatt is, mivel a férfi ismételten egy gödröt ásott a telekhatáron.

A helyszínre érkező járőrök azt tapasztalták, hogy a vádlott éppen egy gázkeveréket tartalmazó flakonnal és egy ronggyal a kezében tart kiásott vízvezetékhez és az intézkedés során is azt hangoztatta, hogy neki joga van ahhoz, hogy a vezetékbe gázt vezetve azt felrobbantsa, kiderítve így, hogy hol a cső másik vége. Közölte azt is a rendőrökkel a férfi, hogy inkább börtönbe megy, de véghez viszi, amit eltervezett. Mivel többszöri felszólításra sem hagyta abba cselekményét, valamint a fenyegető kijelentéseit is ismételgette, ezért őt előállították.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a vádlottól lefoglalt gázkeveréket tartalmazó flakonnal a szomszédos ingatlanban, vagy az ott tartózkodók testi épségében kárt okozni nem tudott volna, a kiásott gödörben levő vízvezetékbe olyan mennyiségű gázkeveréket nem tudott volna bejuttatni, amellyel robbanást hozhatott volna létre.

Mindemelett azonban a vádlott szöveges üzenetei, a rendőrök felé tett kijelentései olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényállítást tartalmaztak, amellyel a közbiztonság érdekében eljáró rendőröket a vádlott által hivatkozott közveszéllyel járó esemény elhárítására tett intézkedésekre kényszerítette.

A járási ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.