Hírzóna

17 migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

17 migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

2020. augusztus 11., kedd
17 migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 17 határsértő Csongrád-Csanád megyében hétfőn. A rendőrök 8 főt feltartóztattak, 9 határsértővel és az őket szállító kisteherautó vezetőjével szemben pedig a román határőrizeti szervekkel közösen intézkedtek - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások augusztus 10-én 0 óra és 24 óra között hat esetben 8 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül hárman szír, ketten líbiai, míg a többiek palesztin, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A magyar és a román rendőrök 2 óra 20 perckor közösen ellenőriztek egy román honosságú tehergépjárművet a nagylaki közúti határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a jármű rakterében kilenc személy bújt meg. A csoport tagjai vietnami állampolgárnak vallották magukat. A jármű román sofőrjével szemben embercsempészés miatt a román határrendőrség jár el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.