Hírzóna

Rendőrök elől menekülő embercsempész szenvedett balesetet Szegeden

Rendőrök elől menekülő embercsempész szenvedett balesetet Szegeden

2020. július 6., hétfő
Rendőrök elől menekülő embercsempész szenvedett balesetet Szegeden
Egy szerb állampolgár ellen embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi hat migránst szállított az 5-ös számú főúton - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei július 6-án 4 óra 45 perckor egy szerb honosságú gépjárművet akartak igazoltatniSzeged külterületén. Ajármű vezetője ekkor megpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól és nagy sebességgel elhagyni a helyszínt, de egy közúti közlekedési jelzőtáblának hajtott, végülmegállt. Személyi sérülés nem történt. Az ellenőrzés során a rendőrök a sofőrön kívül a személyautóban megbújva hat férfit találtak. Egyikük palesztin, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a gépkocsit vezető szerb állampolgárságú férfit a határrendészeti kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene büntetőeljárás. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.