Hírzóna

Bosszúból akarta ismerősükre gyújtani a kunyhóját két férfi Szegeden

Bosszúból akarta ismerősükre gyújtani a kunyhóját két férfi Szegeden

2020. július 28., kedd
Bosszúból akarta ismerősükre gyújtani a kunyhóját két férfi Szegeden

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és társával szemben, akik 2018 őszén, ittas állapotban egy korábbi barátjukat akarták megleckéztetni - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlottak és a sértett régebb óta ismerték egymást, barátságban is voltak, ami azonban 2018 tavaszára megromlott. Még ugyanazon év őszén vádlottak ittas állapotban felháborodtak volt barátjuk egy SMS-üzenetén és elhatározták, hogy elkapják és amikor otthon van, rágyújtják a házát. Ebből a célból magukhoz vettek egy doboz hígítót, majd biciklivel a Szeged külterületén lévő, sértett által használt kunyhóhoz mentek.

A sértett ugyanis az ártéri erdőben lakott, a saját maga által készített fából, pozdorjából épített és fóliával borított ingatlanban. Az egyébként önkormányzati tulajdonban lévő földterületen több éve létesített építményt a sértett pozdorja lapokkal körbe is kerítette és zárta is.

A vádlottak röviddel éjjel 11 óra körül értek az ingatlanhoz, amelynek kerítéskapuját berúgták, majd a hígítót a kunyhó bejáratára locsolták és elővettek egy öngyújtót, hogy azt meggyújtsák.

A késői időpontra figyelemmel a vádlottak arra számítottak, hogy a sértett már alszik, de még mielőtt az öngyújtót használták volna, észrevették, hogy a kunyhóból fény szűrődik ki. Erre a vádlottak az ajtót rángatni kezdték, amelyet a sértett édesanyja nyitott ki és közölte, hogy a fia nincs otthon. A vádlottak ekkor közölték a nővel, hogy „szerencséd van mama, hogy te vagy és nem a fiad, különben lángolna az egész bódé”.

A vádlottak a sértett édesanyjával felhívatták fiát és közölték, hogy menjen haza, beszélni akarnak vele. A telefonhívást követően a sértett nem mert hazamenni, értesítette a rendőrséget, míg az őt váró vádlottak magukhoz vettek egy baltát, hogy eredeti szándékuknak megfelelően végezzenek a sértettel. A rendőrök a vádlottakat a töltésen tetten érték, előállították és őrizetbe vették, megakadályozva így a bűncselekmény elkövetését.

A főügyészség a vádlottakkal szemben emberölés előkészületének bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.